Červíci

13 položek celkem

Moučný červ jako křupavá svačinka

Pojídání červíků již dnes není ani v našich končinách nic nového. Červíci mají nižší ekologické nároky na chov, jsou výživově vysoce kvalitní a v neposlední řadě skvěle chutnají! V naší nabídce najdete křupavé červíky ochucené například česnekem, chilli nebo jen lehce osolené. Pokud chcete vyzkoušet červíky bez dalších dochucovadel, připravte se na chuť připomínající oříšky 

Červíci jako součást jídelníčku moderního člověka 

Sušení mouční červi k jídlu mají vysoký obsah bílkovin, tuky, které jsou dle vyjádření odborníků velmi podobné těm rybím a také vitamíny. Naopak na rozdíl od kuřecího, hovězího nebo jiného masa neobsahují mouční červy žádnou chemii ani antibiotika. Chov moučných červů k jídlu je totiž bedlivě kontrolován veterinární správou.  

Jaké červy vlastně mohu ochutnat? 

Věděli jste, že červíci potemníci (potemník moučný) jsou dnes již oficiálně hospodářská zvířata? U nás se prozatím mohou chovat pouze dva druhy moučných červů. Je to potemník moučný a potemník stájový. Jeden z důvodů, proč byly vybráni právě tito mouční červíci je, že jsou pro lidi nejchutnější. Křupaví a ochucení sušení červi jsou tak lahodní, že si na nich lehce vypěstujete závislost a na klasické nezdravé smažené brambůrky už si ani nevzpomenete!

Sušení křupaví červíci jsou také ideální volbou, pokud hledáte rychlou a vyváženou svačinku na cesty. 

Mouční červi a jejich prodej. Jaká je cena? 

Produkce hmyzích potravin je u nás teprve v začátcích, a proto je prozatím i poměrně nákladná. Cena moučných červů k jídlu bude ale tím nižší, čím více se bude hmyzu u nás jíst. Do budoucna se tak jistě setkáme i s hlavními jídly z červíků, cvrčků a dalšího hmyzu. Těšit se tak můžete klidně i na hmyzí hamburger.  

Do té doby odhoďte předsudky a ochutnejte prozatím alespoň některý z našich produktů.