Doprava 89 Kč. Zdarma při objednávce nad 700 Kč.

Bún bò Nam Bô zdobené chilli červíky

Překvapte návštěvu klasikou z vietnamské kuchyně zdobenou chilli červíky. Bún bò Nam Bộ jsou nudle s hovězím masem, hromada čerstvé zeleniny a bylinek, vše zalité pikantní zálivkou. Jako třešničku na dortu dozdobte každou porci hrstkou chilli červíků.

Suroviny na 4 porce:

1 balení kulatých rýžových nudlí (300 g)

1 středně velká mrkev

1/4 ledového salátu nebo čínského zelí

Baby mungo klíčky (100 g)

Malý balíček nepražených a neloupaných arašídů

Jarní cibulka, koriandr na ozdobu 

Křupaví červíci s chilli – 1 balíček

400 g hovězí kýty

2 stonky citronové trávy

2 střední stroužky česneku

1 lžíce slunečnicového oleje

2 lžíce rybí omáčky

mletý pepř

 

Zálivka:

300 ml vroucí vody

2 lžíce třtinového cukru

2 lžíce rybí omáčky

1 lžíce rýžového octa

2 lžíce octa

1-2 stroužky česneku

chilli paprička (velikost a druh podle chuti a odvahy ????)

S přípravou začněte ideálně den předem. Maso dejte na hodinku zamrazit, aby se s ním lépe pracovalo. Poté ostrým nožem nakrájejte na co nejtenčí plátky a smíchejte je v míse s česnekem a citronovou trávou nakrájenými najemno. Z citronové trávy sloupněte pár vrchních vrstev a použijte jen měkký bílý střed. Přidejte olej, rybí ocet a popepřete. Přikryjte potravinovou fólií a nechte marinovat do druhého dne v lednici. 

Na suché pánvi opražte dozlatova arašídy a poté je paličkou na maso rozdrťte najemno. Odložte stranou. Na troše oleje asi 5 minut restujte mungo klíčky, osolte a opepřete. Ledový salát a mrkev nakrájejte na jemné proužky. Nudle uvařte podle návodu na obalu – většinou stačí 5-7 minut. Nezapomeňte je propláchnout studenou vodou.

Zálivku připravíte tak, že do misky dáte najemno nakrájený česnek, chilli papričky, třtinový cukr, rybí omáčku, ocet a vše zalijete vroucí vodou. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a pak ještě dochuťte podle sebe, aby výsledná zálivka byla přiměřeně pikantní.

Maso se připravuje na suché pánvi. Rozpalte ji na vysokou teplotu a rovnoměrně rozložte plátky masa. Zprudka opečte po obou stranách, stačí opravdu pár minut. Pokud maso necháte na pánvičce déle, začne se dusit a bude gumové. 

Poslední krokem je servírování. Do vyšších mističek dejte hromádku salátu, mrkve, nudlí a masa. Posypejte mungo klíčky, oříšky, nasekaným koriandrem a chilli červíky. Na závěr zalijte každou porci ještě teplou zálivkou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení