Jablečný koláč se skořicovými červíky
Zkuste si upéct klasický jablečný koláč, netradičně ozdobený skořicovými červíky. To bude tchýně koukat ????!
Suroviny:
250 g polohrubé mouky
200 g třtinového cukru
3 lžičky mleté skořice
230 g másla
2 kg jablek
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
hrst nasekaných vlašských ořechů
křupaví červíci se slanou skořicí – 1 balíček
Koláčovou nebo dortovou formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem a kraje vymažte trochou másla nebo oleje. Předehřejte troubu na 180°C.
V míse smíchejte mouku, cukr a 1 lžičku skořice. Poté postupně přidávejte změklé máslo. Hotovou směs připomínající drobenku natlačte na dno a boky formy. Asi třetinu drobenky si odložte bokem.
Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo nastrouhejte na struhadle. Přidejte k nim ořechy, zbytek skořice a citronovou šťávu. Jablka vyskládejte na připravený korpus a nahoru rozdrobte zbytek těsta. Pečte asi 1 hodinu a 10 minut. Po vychladnutí servírujte pocukrované moučkovým cukrem a posypané skořicovými červíky.
Dobrou chuť!