Jablečný koláč se skořicovými červíky

Zkuste si upéct klasický jablečný koláč, netradičně ozdobený skořicovými červíky. To bude tchýně koukat ????!

Suroviny:

250 g polohrubé mouky

200 g třtinového cukru

        3 lžičky mleté skořice

230 g másla

   2 kg jablek

        2 lžíce čerstvé citronové šťávy

hrst nasekaných vlašských ořechů

křupaví červíci se slanou skořicí – 1 balíček

 

Koláčovou nebo dortovou formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem a kraje vymažte trochou másla nebo oleje. Předehřejte troubu na 180°C. 

V míse smíchejte mouku, cukr a 1 lžičku skořice. Poté postupně přidávejte změklé máslo. Hotovou směs připomínající drobenku natlačte na dno a boky formy. Asi třetinu drobenky si odložte bokem.

Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo nastrouhejte na struhadle. Přidejte k nim ořechy, zbytek skořice a citronovou šťávu. Jablka vyskládejte na připravený korpus a nahoru rozdrobte zbytek těsta. Pečte asi 1 hodinu a 10 minut. Po vychladnutí servírujte pocukrované moučkovým cukrem a posypané skořicovými červíky.

Dobrou chuť!