Nimavert

Nimavert je výsledkem živé diskuse mezi jejími zakladateli Nico Coenem a Maartenem Debie během grilování v létě 2010. Zajímalo je, proč se západoevropský trh zatím nezdá být připraven konzumovat hmyz, zatímco jej celý svět již dávno zahrnul svých jídelníčků. A tak se po nějakém výzkumu a spoustě brainstormingů rozhodli vyhrnout si rukávy a chovat různé druhy hmyzu ve vlastní garáži a sklepě. A výsledek?

#ShowMore#

Šest let pokusů a omylů vedoucích k rozhodnutí odsunu od farmaření hmyzu a soustředění se pouze na jeho přípravu. Rozhodli jsme se prozatím pracovat pouze s moučnými červy. 

“Po velkém testování a ochutnávání jsme vyvinuli několik produktů z moučných červů. Na konci roku 2019 jsme převzali společnost Little Food, která měla celou řadu cvrččích produktů. Nimavert je pro všechny, kteří jsou zvědaví objevovat chuť hmyzu a kteří jsou přesvědčeni, že si také zaslouží místo na našem talíři. Koneckonců, hmyz, a zejména mouční červi, jsou alternativním a ekologicky šetrným zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Hmyzí výrobky a nádobí nemusí vypadat nijak zvláštně, ani nemusí být složité. Jediné, na čem záleží, je chuť.”

7 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem